Om IL Borgar

Idrettslaget Borgar er en klubb med lange tradisjoner. Klubben ble grunnlagt tilbake i 1929, den gang som Arbeider Idrettslaget Fremad. Det het også klubben frem til utbruddet av andre verdenskrig og invasjonen av Norge. På denne tiden var ikke klubben medlem av Norges fotballforbund, men heller medlem av Arbeidernes idrettsforbund. De første årene av klubbens historie var det en rekke idretter samlet under en og samme fane. Personer som likte fotball, friidrett og vintersport kunne alle finne seg til rette i klubbens lokaler. Etter krigen, da klubben gjenoppsto under navnet Idrettslaget Borgar, var det fotball og utelukkende fotball som ble klubbens sport. Til dels hadde dette å gjøre med tilstanden i Norge etter krigen og til dels med antall medlemmer. Den nye klubben hadde knapt noe klubbhus og enda mindre utstyr. Men et par fotballer hadde overlevd krigens herjinger og barn og unge kunne atter en gang møtes på løkka for lek og moro.

Fotball ligger i blodet vårt

Det er ikke godt å si hva det er med fotball og innbyggerne på Torp, men fotball har alltid samlet det lille samfunnet. Klubben kan ikke vise til enorme prestasjoner eller mesterskap, men samholdet i klubben og lokalmiljøet er enormt. Flere gode spillere har klubben også forstret opp fra barnsbena av. Våre spillere har sågar fått det ærefulle oppdraget å spille på det norske landslaget også. Både Terje Fysnes og Mats Jensen spilte kamper med flagget på brystet på 50- og 60- tallet. Klubben selv har i stort sett i alle år holdt til i fjerdedivisjon. Tidlig på 1970-tallet hadde klubben to år i tredjedivisjon, men man klarte dessverre aldri å følge opp de to gode sesongene. Det heter seg at det ikke er noe galt i å være lykkelig som liten og det passer IL Borgar godt. Vi er en liten klubb, men har et enormt stort hjerte for sporten.

Breddefotball på sitt beste

Fotball er, og har i mange år vært, den største sporten i Norge. Det heter seg at nordmenn er født med med ski på beina, men ser man på antall aktive utøvere burde man sagt “nordmenn er født med fotballsko på beina”. IL Borgar er stolt av å være en del av denne flotte idretten som gir både barn, unge og voksne så mye moro og glede. Hadde det ikke vært for klubber som IL Borge og andre mindre breddeklubber ville Norge aldri vært den fotballnasjonen vi er i dag. Ingen av våre naboland har skapt like mange internasjonale fotballspillere som lille Norge og alle som en startet de sin karriere i en liten lokal klubb. Det er noe alle i Norge som er glad i sporten bør være stolte av. Breddefotball gir mye tilbake til både spillere og lokalsamfunn. IL Borgar er stolt over sin historie og vi gleder oss like stort til hver sesong.

Borgar-dagen

Borgar-dagen er et familiearrangement som IL Borgar arrangerer hvert år i august måned. Formålet med arrangementet er å invitere alle foreldrene og støttespillere til å se hva som skjer i klubben, samtidig som vi får vist oss frem for nye potensielle medlemmer og sagt en stor takk til lokalsamfunnet og deres enorme støtte. I løpet av dagen blir det en rekke festlige arrangementer, miniturnering for alle aldersgrupper, musikk og grilling. Vi får også besøk av spillere og trenere fra vår storebrorklubb; Sarpsborg 08.

Skroll til toppen